If I could turn back time

If I could turn back time

If I could turn back time If I could find a way

In de kasteeltuin van Kasteel Heeswijk zijn Professor Einstein, Galilea, Dijkgraaf en Newton neergestreken met hun KoMoreLAB. Zij hebben een selecte groep KoMoren uitgenodigd om af te reizen naar het KoMoreLAB.


In het KoMoreLAB staat een heuse tijdmachine!!

Onder luid zingen van het lied ‘If I could turn back time’ van Cher hebben de professoren het themaweekend ingeluid.

De tijdmachine werd aangezet … en we zijn teruggegaan in de tijd … 1980 KoMore “Muziek door de tijd”. Professor Newton heeft ons meegenomen door de muzikale historie van KoMore liederen welke wij in volle borst hebben meegezongen.

Na de opening hebben we nog een muzikale spelshow gehad waarbij de groep in 3 gedeeld werd en er muziek geraden moest worden a.d.h.v. een kort stukje intro (naam lied + zanger/band).

De volgende ochtend stonden de professoren weer klaar om ons weer mee op reis te nemen met de tijdmachine, dit keer werd het een trip down memorylane. Elke KoMoor heeft bij de entree tickets een paar memory kaarten van de thuisopdracht moeten meenemen, deze zijn onderdeel geworden van het memoryspel van het groepje waar deze KoMoor bij ingedeeld is deze ochtend.

Bijzondere gesprekken over de items op de kaartjes. Persoonlijke terugblik op momenten die gekoesterd worden, gesprekken over … wat als het nu anders gegaan was … etc.

In de middag hebben we een bijzondere wandeling gehad in de omgeving van Kasteel Heeswijk, met een … pleeborstel die door de lucht vloog. Deze borstel moest geworpen worden gedurende de hele route in 2 groepen. De groep die het minst ver had gegooid moest nogmaals lopen … kunst om de minste worpen te hebben.
En ook nog een heleboel quizvragen die onderwijl ook nog beantwoord moesten worden.
Een middag vol plezier, bijzondere gesprekken onderweg en bovenal ook een heerlijk zonnetje.

’s Avonds hebben we nog een paar potjes muziekbingo gespeeld … met uiteraard prachtige prijzen …

Daarna brak de laatste dag aan van het themaweekend, de professoren hebben de tijdmachine weer aangezwengeld en deze brengt ons terug in de tijd naar 1080…het jaar dat de 1e fundamenten gelegd zijn van het huidige Kasteel Heeswijk. Dus op naar het kasteel om daar een rondleiding te krijgen.

In 2 groepen zijn wij door het kasteel geleid met boeiende verhalen over de baronnen en baronessen van het Kasteel Heeswijk. Bijzondere verzamelingen en een prachtig kasteel.

De rondleiding hebben we afgesloten met een hapje ‘bij de Barones‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *