“You don’t choose a life. You live one.”

“You don’t choose a life. You live one.”

Thema avond met het thema “You don’t choose a life. You live one.”, waarbij we de film “The Way” gekeken hebben.

Openingstekst van die avond:

 

Welkom bij de thema-avond van KoMore: “You don’t choose a life. You live one“.
Vrij vertaald: “Het leven dat we leven en het leven dat we kiezen“.

Voor de meesten van ons staat de zomervakantie voor de deur en maken we plannen om “op weg” te gaan. Lekker naar een all-inclusive park in een warm en zonnig oord … of op een camping in Zuid-Europa … even het werken en het allerdaagse leven achter ons latend.
Het “op weg” gaan wordt door iedereen anders ingevuld.
Zo zijn er ook mensen die “op weg” gaan om een Pelgrimstocht te gaan afleggen. De oorspronkelijke Pelgrims hadden kerkelijke redenen voor hun tocht. De verering van relikwieën, vergeving vragen voor hun zonden, boetedoeningen. De hedendaagse Pelgrims gaan niet op pad uit zuiver religieuze motieven maar om heel andere en vaak persoonlijke beweegredenen.

Wij gaan zo kijken naar de film “The Way“, een krachtig en inspirerend verhaal over familie, vrienden en de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd tijdens het navigeren door deze steeds veranderende en gecompliceerde wereld.

Het verhaal gaat over Tom, een opvliegende Amerikaanse arts die naar Frankrijk reist om de stoffelijke resten van zijn zoon op te halen die omgekomen is tijdens een storm in de Pyreneëen. Tom kon nooit veel begrip opbrengen voor de keuze van zijn zoon Daniel om de wereld rond te reizen in plaats van te studeren en zich te settelen.

Gedreven door overweldigend verdriet en het verlangen om zijn zoon beter te begrijpen besluit Tom om de Pelgrimstocht die zijn zoon begonnen was zelf te gaan maken. Hij begint aan de Pelgrimstocht van Camino de Santiago ook wel “de weg van St. Jacob”.
Door onverwachte ervaringen langs “de weg” ontdekt Tom het verschil tussen “het leven dat we leven en het leven dat we kiezen“.

We gaan nu samen de film “The Way” kijken. Geniet!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *