Kies je leven, leef je leven

Kies je leven, leef je leven

Dit jaar zijn we 26 t/m 28 oktober op thema-weekend gegaan naar Otterlo. Dit jaar was het thema ‘Het leven dat je kiest, het leven dat je leeft’ … of wel ‘Kies je leven, leef je leven’.

Vrijdag

De thema-groep opende het weekend met het lied “Wij leven ons leven”.

 

Het verhaal van je leven – spel
Kies je je leven of leef je je leven? Je hele leven staat in het teken van het maken van keuzes, of juist door HET te laten gebeuren.
Waar je als kind nog zorgeloos mocht spelen zijn volwassenen vaak bezig met nuttige dingen zoals:

  • geld verdien
  • huishouden runnen
  • studeren
  • kinderen grootbrengen
  • etc. etc.

Maar spelen is verre van nutteloos EN de meest nuttige vorm van psychisch herstel, persoonlijke ontplooiing en dagelijks plezier. Daarom gaan wij vanavond ook eens lekker spelen, het is tenslotte goed voor ons!

En om bij het thema te blijven “je kiest het leven niet, je leeft het leven”, krijg je niet de keuze maar bepalen de dobbelstenen de route die je gaat bewandelen. Hoe je met de route omgaat en hoe je deze invult, dat is aan jou. Je leeft tenslotte je eigen leven!

We gaan vanavond “HET VERHAAL VAN JE LEVEN” spelen met behulp van VERHAAL DOBBELSTENEN.
Deze dobbelstenen gaan vorm geven aan JOU verhaal.

Veel plezier en een “Buen Camino

Het verhaal van je leven

Met onze eigen creativiteit, fantasie, vindingrijkheid, keuzes, … etc hebben we de meest bijzondere, grappige, aparte en vreemde verhalen verzonnen aan de hand van de geworpen dobbelstenen.

Later deze avond was het tijd voor een luchtig spelletje KoMore vs KoMore (gebaseerd op jongens vs de Meisjes) … een hylarische spelshow waarbij 4 teams tegen elkaar streden om de eervolle winst.

Zaterdag

Leef

Twijfel niet, maak een besluit
wankel niet, ga onderuit
blijf niet liggen, sta snel op
– zet je leven op zijn kop –

lanceer jezelf de wereld in
elke dag een nieuw begin
wees roekeloos en turbulent
vier feest tot aan je laatste cent
sta klaar als men je nodig heeft
en sterf niet voor je hebt geleefd!

Deze ochtend zijn we met elkaar in gesprek gegaan aan de hand van vragen en stellingen die aansluiten bij het thema … KIES je je leven of LEEF je je leven?

KIES je leven, LEEF je leven

In de middag zijn we naar Ede gereden om daar een interactief detective spel te spelen. In groepjes gingen we op pad door Ede om daar 4 moorden op te lossen …
Met de mobiel gingen we op zoek naar hotspots en met de opdrachten en hints die binnenstroomde speurde wij onze weg door Ede heen.

Detective spel

Zondag

Deze ochtend zijn we naar het Nationaal Park de Hoge Veluwe gewandeld, deze ligt letterlijk om de hoek van onze accomodatie.
Daar stond het ons vrij om keuzes te maken hoe wij door de Hoge Veluwe ons gingen verplaatsen. Een aantal pakte een witte fiets om door het park te fietsen, anderen maakte een lekkere wandeling en weer anderen maakte een combinatie van beide.

En toen … kwam het einde weer in zicht van een prachtig thema-weekend …

Iedereen ging met een dobbelsteen naar huis … KIES je leven … of … LEEF je leven … het is aan jou!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *